Din bestilling pakkes og forlader lageret inden for en arbejdsdag. Leveringstiden inden for Danmark er 3-5 dager.

Pleje råd

Beskyttelse

Sæbe er både godt for mennesker og naturen. Kalksten og marmor danner over tid – sammen med sæben – stoffet kalksæbe. Kalksæbe giver en naturlig og stærk beskyttelse.

En nylagt stenoverflade mættes med sæbe og vand for at give en beskyttende imprægnering. Dosér 1 dl sæbe per 10 l vand ved de to første rengøringer. Rengør derefter gulvet med en normal dosering ifølge instruktionerne. En overflade, der er overmættet, hvor sæben ligger som en hinde, kan blive brandfarlig og glat. Skrub derefter en ekstra gang kun med vand.

Stenimprægnering er en lidt dyrere, men mere effektiv, løsning at anvende for at beskytte naturstenen mod pletter. Visse imprægneringsmidler kan forandre stenens udseende. Den bliver normalt lidt mørkere. Vi anbefaler derfor Fila W68, en imprægnering tilpasset natursten, som gør, at stenen beskyttes og samtidig bevarer sit oprindelige udseende. Den kan desuden anvendes, mens stenen stadig er fugtig. Vær omhyggelig med at følge produktanvisningerne.

Bemærk! Vi anbefaler, at man altid anvender denne stenimprægneringsmetode som beskyttelse på børstede og diamantfræsede stenoverflader.

Rengøring

Anvend kun sæbe eller Allrent med vand, når du rengør din sten. Dosér ifølge anvisningerne. Undgå altid sure rengøringsmidler (pH-værdi, som er højere end 7), da disse kan skade stenen.

Pletter

Som det første: Prøv at opsuge væsken med køkkenrulle eller en klud. Gnub derefter med en fugtig klud. Brug derefter en opløsning med vand og sæbe, alternativt vand og Allrent. For at undgå at sprede pletten bør du gøre det udefra og ind mod plettens midte.

Olie, makeup og lignende pletter

Fedt- og oliepletter bør fjernes så hurtigt som muligt for at forhindre, at det trænger ned i stenen. Tør pletterne af med papir, og rens derefter med opløsningsmiddel. Tør efter med køkkenrulle eller en klud. Du kan bruge opløsningsmidler som f.eks. mineralsk terpentin, opløsningsmiddel og terpentin. Til sidst skylles der efter med sæbe eller Allrent blandet med vand.

Gummi, lim, stearin, tusch

Fjern så meget som muligt mekanisk, dvs. ved forsigtigt at skrabe med en kniv eller lignende. Vask derefter pletten af med opløsningsmiddel, f.eks. mineralsk terpentin eller terpentin. Afslut med at gøre stenen ren med vand og sæbe eller Allrent.

Ridser og skader fra syre

En ridse på gulvet behøver du ikke udbedre. Den slides væk over tid og tilfører smuk patina til stenen. Syre fra sæbe- og shampoorester eller fra mad og drikke kan forårsage ætsninger på stenen. Hvis der opstår skader, kan man forsigtigt med hånden slibe stenen med en diamantslibeklods, ståluld eller et stykke nylon.

Danska
Danska