Plejeråd

Grundlæggende behandling

Når gulvet er samlet, skal du rengøre overfladen med grov rengøring Fila PS87, lade stenen tørre og derefter imprægnere med Fila MP90 Eco Xtreme. Følg instruktionerne nøje. I særligt sårbare områder, for eksempel i bruseren anbefaler vi at behandle vores kalksten en gang om året.

Stenimprægnering er en effektiv løsning at anvende for at beskytte naturstenen mod pletter. Visse imprægneringsmidler kan forandre stenens udseende. Den bliver normalt lidt mørkere. Vi anbefaler derfor Fila MP90 Eco Xtreme, en imprægnering tilpasset natursten, som gør at stenen beskyttes og samtidig bevarer sit oprindelige udseende. 

Fila MP90 Eco Xtreme er den bedste økologiske beskyttelse mod natursten med slebet, børstet eller mat overfladebehandling. Bemærk, at fliserne skal være helt tørre, når imprægneringen påføres. Vær omhyggelig med at følge produktanvisningerne.

Rengøring

Ved universalrengøring af stenen anbefaler vi Fila Cleaner, en koncentreret universalrenser som forsigtigt renser alle gulv- og vægfliser. Skånsom for din sten og miljøet! 

Olie, makeup og lignende pletter

Fedt- og oliepletter bør fjernes så hurtigt som muligt for at forhindre, at det trænger ned i stenen. Til dybderensning og pletfjerning anbefaler vi Fila PS87. Det fjerner voks, fedt og olie. Dette er også tilpasset natursten.

Gummi, lim, stearin, tusch

Fjern så meget som muligt mekanisk, dvs. ved forsigtigt at skrabe med en kniv eller lignende. Vask derefter pletten af med opløsningsmiddel, f.eks. mineralsk terpentin eller terpentin. Afslut med at gøre stenen ren med Fila Cleaner.

Ridser og skader fra syre

En ridse på gulvet behøver du ikke udbedre. Den slides væk over tid og tilfører smuk patina til stenen. Syre fra sæbe- og shampoorester eller fra mad og drikke kan forårsage ætsninger på stenen. Hvis der opstår skader, kan man forsigtigt med hånden slibe stenen med en diamantslibeklods, ståluld eller et stykke nylon.

Er du en håndværker, eller vil du bare vide mere? Læs vores Guide til håndværkeren her.

Danska
Danska