Spørgsmål og svar

Hvor lang er leveringstiden? 

Vi har flere formater af alle vores stensorter på vores lager i Kalmar. Leveringstiden for vores lagerprodukter er normalt 3-5 dage. For bestillingsvarer er leveringstiden 8-12 uger.

Hvad er faldende længder? 

Faldende længder betyder, at bredden er fast, og at længden varierer. Det er en klassisk lægning af kalksten som minimerer spild. Normalt er længden mellem 40 og 80 cm. For eksempel betyder 20 cm faldende længder, at bredden altid er 20 cm, og at længden varierer mellem 40 og 80 cm.

Er der stor farvevariation mellem de enkelte fliser? 

Natursten varierer ligesom alle naturlige materialer mere eller mindre i farve og marmorering mellem forskellige fliser. Sammenlignet med andre kalkstenssorter er Lindanäs og Alevik ensartede i farve og marmorering. 

Kan man have kalksten på badeværelset?  

Ja, det kan man godt. Man skal dog tænke på, at alle natursten er følsomme over for syrer. Det betyder, at man skal være omhyggelig med at skylle sæbe- og shampoorester væk, når man har været i bad. Det er også vigtigt at sørge for et korrekt fald, så vandet let kan rende af. Her kan du læse en artikel om fald og gulvafløb i bruseren. 

Fungerer kalksten sammen med gulvvarme?

Absolut! Stenen varmes op og holdes varm i længere tid end almindelige fliser.

Hvad er vigtigt at tænke på inden man lægger fliserne? 

Anvend altid fliseklæb, som er beregnet til natursten. Almindelig fliseklæb kan give udblomstringer i stenen. Vi tilbyder fliseklæb beregnet til natursten!

Hvilken fugefarve skal du vælge?  

Vi anbefaler at vælge en farve der svarer til stenens nuancer! Her kan du købe og se vores fuger.

Skal man forbehandle stenen? 

Vi anbefaler imprægnering af stenen med Fila MP90 Eco Xtreme, en effektiv og miljøvenlig imprægnering til både marmor og kalksten. 

Hvordan vedligeholder man stenen? 

Ved universalrengøring af stenen anbefaler vi Fila Cleaner, en koncentreret universalrenser til natursten. Skånsom for din sten og miljøet!

Til dybderensning og pletfjerning anbefaler vi Fila PS87. Den fjerner voks, fedt og olie.

Her finder du plejeråd!

Danska
Danska