Spørgsmål og svar

Hvor lang er leveringstiden?

Vi har flere formater af alle vores stensorter på vores lager i Kalmar. Leveringstiden for vores lagerprodukter er normalt 3-7 dage. Den aktuelle lagerbeholdning eller leveringsdato vises på den respektive produktside.

Leverer du bordplader?

Du er velkommen til at skrive til os på support@ostersjosten.se, så hjælper vi dig videre.

Giver du nogle rabatter?

Vi tilbyder en pakkepris. Køber du lim, fuge, imprægnering og grovrengøring sammen med din sten, gives 10% rabat

på alle tilbehør. Handler du som virksomhed, har du en grundrabat på 5%, og derefter en mængderabat på bestemte mængder. Tilbud gives på forespørgsel.

Hvad er faldende længder?

Faldende længder betyder, at bredden er fast, og at længden varierer. Det er en klassisk lægning af kalksten som minimerer spild. Normalt er længden mellem 40 og 80 cm. For eksempel betyder 20 cm faldende længder, at bredden altid er 20 cm, og at længden varierer mellem 40 og 80 cm.

Anbefaler ni at tilføje til spild?

Vi anbefaler altid vores kunder at tilføje 15% for spild. Dette for at dække fejlberegninger og for at have et større æstetisk udvalg.

Hvad betyder de forskellige overfladebehandlinger?

Vi anbefaler altid vores kunder at tilføje 15% for spild. Dette for at dække fejlberegninger og for at have et større æstetisk udvalg.

Er der stor farvevariation mellem de enkelte fliser? 

Slebet betyder at stenen slibes med en vis kornstørrelse på slibeværktøjet. Den får en mat og fin overflade, som er let at vedligeholde. Børstet betyder, at de opskårne plader børstes med en stålbørste. Det er en traditionel metode, hvor man får en naturlig textur i stenen, men samtidig en glat og meget modstandsdygtig overflade. Diamantfræsningen giver en lidt mere ru, men samtidig glat, næsten fløjlsagtig overflade. Høvlet betyder, at du ridser overfladen med et høvlejern, resultatet er et mere diskret og unikt mønster.

Er det almindeligt med kantpåvirkninger på natursten?

Charmen ved ægte naturmaterialer er, at det ikke er perfekt. Og natursten er ingen undtagelse. Det er et porøst materiale dannet ved at komprimere ler og skalrester fra koraller og skaller, der kan derfor være kantpåvirkninger og hakker på stenen, det hører til naturstenens beskaffenhed og er ikke skadeligt for indtrykket når stenen er i placere.

Kan jeg foretage et udvalg af de fliser jeg ønsker?

Desværre tilbyder vi ikke et udvalg ved køb af vores natursten. Du får en smuk og unik blanding af fliser. For at få et større æstetisk udvalg ved lægning skal du være opmærksom på at tilføje 15% spild.

Har Alevik hulrum?

Vores kalksten Alevik slebet er en porøs kalksten med hulrum, som en travertin. Hulrummene varierer i størrelse og bidrager til et naturligt og unikt indtryk. hvis du ikke foretrækker hulrummene, kan de på naturlig vis fyldes med fugemasse.

Kan man have kalksten på badeværelset?  

Ja, det kan man godt. Man skal dog tænke på, at alle natursten er følsomme over for syrer. Det betyder, at man skal være omhyggelig med at skylle sæbe- og shampoorester væk, når man har været i bad. Impregner stenen på både undersiden og oversiden af gulvfliserne, der bliver lagt i brusebadet. Det er også vigtigt at sørge for et korrekt fald, så vandet let kan rende af. Her kan du læse en artikel om fald og gulvafløb i bruseren. 

Fungerer kalksten sammen med gulvvarme?

Absolut! Stenen varmes op og holdes varm i længere tid end almindelige fliser.

Hvad er vigtigt at tænke på inden man lægger fliserne? 

Anvend altid fliseklæb, som er beregnet til natursten. Almindelig fliseklæb kan give udblomstringer i stenen. Vi tilbyder fliseklæb beregnet til natursten!

Hvilken fugefarve skal du vælge?  

Vi anbefaler at vælge en farve der svarer til stenens nuancer! Her kan du købe vores fuger.

Skal man forbehandle stenen? 

Ja. Når gulvet er samlet, skal du rengøre overfladen med grov rengøring Fila PS87, lade stenen tørre og derefter imprægnere med Fila MP90 Eco Xtreme. Følg instruktionerne nøje. BEMÆRK! I særligt udsatte områder, såsom bruseområdet, anbefaler vi at imprægnere vores kalksten på både undersiden og kanterne inden lægning.

Hvordan vedligeholder man stenen? 

Ved universalrengøring af stenen anbefaler vi Fila Cleaner, en koncentreret universalrenser til natursten. Skånsom for din sten og miljøet!

Til dybderensning og pletfjerning anbefaler vi Fila PS87. Den fjerner voks, fedt og olie.

Læs mere om grundlæggende behandling, rengøring og vedligeholdelse af pletter i vores plejeråd!