Spørgsmål og svar

Hvor lang er leveringstiden? 

Vi har flere formater af alle vores stensorter på vores lager i Kalmar. Leveringstiden for vores lagerprodukter er normalt 3-5 dage. Den aktuelle lagerbeholdning eller leveringsdato vises på den respektive produktside.

Hvad er faldende længder? 

Faldende længder betyder, at bredden er fast, og at længden varierer. Det er en klassisk lægning af kalksten som minimerer spild. Normalt er længden mellem 40 og 80 cm. For eksempel betyder 20 cm faldende længder, at bredden altid er 20 cm, og at længden varierer mellem 40 og 80 cm.

Er der stor farvevariation mellem de enkelte fliser? 

Natursten varierer ligesom alle naturlige materialer mere eller mindre i farve og marmorering. Hver stenplade har sin helt egen karakter, og dets mønster, struktur og overflade er unik. Forskellige typer sten har forskellige variationer, hvilket påvirker, hvor meget gulv- og vægfliser kan afvige fra en prøve.

Kan man have kalksten på badeværelset?  

Ja, det kan man godt. Man skal dog tænke på, at alle natursten er følsomme over for syrer. Det betyder, at man skal være omhyggelig med at skylle sæbe- og shampoorester væk, når man har været i bad. Det er også vigtigt at sørge for et korrekt fald, så vandet let kan rende af. Her kan du læse en artikel om fald og gulvafløb i bruseren. 

Fungerer kalksten sammen med gulvvarme?

Absolut! Stenen varmes op og holdes varm i længere tid end almindelige fliser.

Hvad er vigtigt at tænke på inden man lægger fliserne? 

Anvend altid fliseklæb, som er beregnet til natursten. Almindelig fliseklæb kan give udblomstringer i stenen. Vi tilbyder fliseklæb beregnet til natursten!

Hvilken fugefarve skal du vælge?  

Vi anbefaler at vælge en farve der svarer til stenens nuancer! Her kan du købe vores fuger.

Skal man forbehandle stenen? 

Ja. Når gulvet er samlet, skal du rengøre overfladen med grov rengøring Fila PS87, lade stenen tørre og derefter imprægnere med Fila MP90 Eco Xtreme. Følg instruktionerne nøje. I særligt sårbare områder, for eksempel i bruseren anbefaler vi at behandle vores kalksten en gang om året.  

Hvordan vedligeholder man stenen? 

Ved universalrengøring af stenen anbefaler vi Fila Cleaner, en koncentreret universalrenser til natursten. Skånsom for din sten og miljøet!

Til dybderensning og pletfjerning anbefaler vi Fila PS87. Den fjerner voks, fedt og olie.

Læs mere om grundlæggende behandling, rengøring og vedligeholdelse af pletter i vores plejeråd!

Danska
Danska