Interiør

Marmorbadeværelser, der inspirerer

av Etta Blanck

Publicerad

Den samme sten kan have mange forskellige udtryk. Her er der et udvalg af badeværelser, hvor marmor bruges på interessante og inspirerende måder.

Enkelt og elegant

Det er detaljerne, der kendetegner dette badeværelse. Fra den smukke hylde i brusekabinen til det Indfældede spejlskab på væggen, og hvordan den enkle vask ser ud til at hvile på marmorpladen. Alt er meget elegant udført. Marmoret, der anvendes i badeværelset designet af indretningsarkitekten Rebecka Haymoz for en kunde i Västerås, er vores diamantfræsede kolmårdsmarmor. At male en væg i brusekabinen, som i dette badeværelse, var tidligere imod byggereglerne, men nu findes der et glat væv, der er godkendt til det – og det har Alcro i sit sortiment.

Kolmårdsmarmor diamantfræset fra 1.752 dkk.

Livligt og uforstyrret

At have marmor med livlige mønstre på både gulv og vægge kan blive for meget, hvis ikke detaljerne er lige i øjet. I dette badeværelse - designet af det australske arkitektfirma Coy Yiontis - er alle detaljer gennemtænkte for at give harmoni til rummet. Bemærk f.eks. faldet mod gulvafløbet i brusekabinen - en smart løsning, hvor man anvender fliser af samme størrelse til både vægge og gulv. En anden vigtig detalje er den indfældede hylde, som skaber en niche i væggen. Alle ting, som bidrager til følelsen af pålidelighed og uforstyrrethed.

Design af Coy Yiontis Architects, foto Peter Clarke.

Rustikt og hyggeligt

Et badeværelse i marmor kan have mange forskellige udtryk baseret på marmortypen, men også andre materialetyper. Dette badeværelse - holdt i lyst ekebergsmarmor - er elegant, rustikt og minimalistisk på samme tid. Messingen, det gamle træloft og marmorets årer – detaljerne passer godt sammen, og de forskellige materialevalg og farver smelter sammen på en utrolig smuk og naturlig måde. Badeværelset findes hjemme hos Therese Malmkvist og Magnus Hultberg, som ombygger en tidligere lade til en bolig til deres familie. Man kan følge projektet og blive inspireret på bloggen ”Nu ombygger vi en lade”.

Design & foto "Nu ombygger vi en lade".

Tæt på naturen

Et badeværelse udelukkende i slebet Kolmårdsmarmor fra gulv til loft, uden at det overhovedet føles overvældende. Badekarret er elegant nedsænket med en solid front i marmor, og vindueskarmen i fyrretræ spiller fint sammen med det grønne kolmårdsmarmor. Man får følelsen af at være midt ude i naturen i dette fantastiske badeværelse tegnet af arkitekten Max Holst til en villa i Stockholmsområdet.

Kolmårdsmarmor slebet fra 1.592 dkk.

Nysgerrig efter marmor til dit badeværelse? Så er det tid til at presse, føle og se nærmere for at finde den rigtige sten. Her du kan bestille materialeprøver på vores marmor.

Publicerad