Kalksten - et holdbart og ægte materiale

Den nordiske kalksten findes i en smuk og varieret farvepallet. Fra varm beige til mørkegrå og sort. Den kan anvendes på gulv og væg og kan med fordel placeres i badeværelse, køkken og entre. Den slides smukt og er skøn at gå på.

Kalksten

Kalksten er en bjergart som hovedageligt består af Calcit og skalrester fra koraller og snegle. I Sverige og i Østersøområdet blev kalkstenen dannet for over 500 millioner år siden. I Sverige har kalksten været anvendt som byggemateriale i over 1500 år. Man anvendte stenen i hele byggerier, både ude og inde. Den er de seneste 200 år blevet erstattet af materialer som tegl og cementprodukter. Idag er produktionen af kalksten som byggemateriale forholdsvis lille. Den største del af kalkstenaflejringerne anvendes til produktion af cement hvor man udvinder Calcit.

Alevik slebet

En lysegrå, næsten hvid kalksten med indslag af grønt og nogle gange også lidt gult. Jævn i marmorering og mønster. En blød, glat og porøs sten, som bliver hårdere med tiden. Tilhører en kalkstenssort, som også kaldes for dolomitmarmor.

Passar som:

Gulve og vægge i køkken, entré og badeværelser. Også udendørs i haven og på terrassen.

Frostbestandig.

fra 890 kr / kvm

Ølandssten

Den Ølandske kalksten har i mere end 1500 år været en vigtig del af forsørgelsen på Øland, da man før i tiden kombinerede stenarbejdet med husdyrbrug og fiskeri. Ølandsk kalksten pryder mange historiske bygninger rundt om i Sverige og Europa. Kalkstenen blev brudt flere steder på Øland, men de stenbrud der stadig er aktive, er blandt andet Gillberga og Hors Udde. Den Ølandske kalksten er en svensk klassiker. Fra den elegante og eksklusive Gårdsblanding til den fossilrige og smukke grå Hors kalksten.

Ølandssten gråbrun slebet

Endnu en svensk klassiker i vores sortiment! En fantastisk smuk kalksten fra Öland med en unik karakter. En gråbrun kalksten med bløde og varme toner. Slebet og glat overflade. Den brydes, skæres og slibes på mindre stenbrud på Øland. 

Passar som:

Gulv og vægge i entre, køkken og badeværelse.

Ikke frostbestandig.

fra 1.490 kr / kvm

Gotlandsk kalksten

For 400 millioner år siden lå Sverige nær ækvator og Gotland var dengang en tropisk ø med koralrev. Øen lå i et varmt hav med mange dyrearter, arter som nu findes som fossiler i vores gulve og vægplader. Der findes flere kalkstenssorter på Gotland. Hoburgsmarmor, Södervange, Norrvange, Kappelshamn og Snäckers. Den Gotlandske kalksten er populær på grund af den lyse farve, varmen og de tydelige fossiler.

Södervange slebet

Södervange er en fantastisk kalksten fra Gotland! En sandbeige kalksten med et levende mønster og røde fossiler som fremhæver stenens liv. Stenen brydes, skæres og slibes i samme kalkstensbrud som Norrvange. Södervange brydes i en smal blok højere oppe i bjerggrunden hvor nuancen er mere rød, deraf det røde fossilindslag.

Passar som:

Gulve og vægge i køkken, entré og badeværelser. Også udendørs i haven og til terrassen.

Frostbestandig.

1.690 kr / kvm

Slebet eller børstet behandling?

Vores sten tilbydes med blandt andet slebet og børstet behandling. Slebet betyder helt enkelt, at stenen slibes med en vis kornstørrelse på slibeværktøjet. Den får en mat og fin overflade, som er let at vedligeholde. Børstet kalksten betyder, at de opskårne plader børstes med en stålbørste. Det er en traditionel metode, hvor man får en naturlig textur i stenen, men samtidig en glat og meget modstandsdygtig overflade, da man sliber de løse elementer i stenen bort.
Den slibning du vælger, påvirker følelsen i rummet. En slebet sten skaber en elegant følelse. En børstet sten kan føles mere rustik på grund af sin strukturerede overflade. Lighederne er at de to behandlinger er smukt patinerede og er behagelige at gå på.

Ølandssten Gillberga grå slebet

En smuk mørkegrå kalksten med diskret marmorering. Den smukke grå farve har toner af mørkeblå og er rig på fossiler. Slebet og glat overflade.

Passar som:

Gulv og vægge i entre, køkken og badeværelse.

Ikke frostbestandig.

fra 1.990 kr / kvm

Oplev hele vores sortiment

 • Södervange slebet
  1.690 kr
 • Lindanäs slebet
  fra 930 kr
 • Norrvange børstet
  1.890 kr
 • Lindanäs børstet
  fra 1.040 kr
 • Ølandssten Gårdsblandning
  fra 2.190 kr
 • Ølandssten gråbrun slebet
  fra 1.490 kr
 • Alevik slebet
  fra 890 kr
 • Norrvange matslebet
  fra 1.790 kr
 • Ølandssten Hors slebet
  fra 1.790 kr
 • Ølandssten Hors børstet
  1.790 kr
 • Jämtlandskalksten sort slebet
  fra 1.790 kr
 • Jämtlandskalksten grå slebet
  fra 1.790 kr
 • Ølandssten rød diamantfræset
  fra 1.690 kr
 • Ølandssten rød slebet
  fra 1.690 kr
 • Ølandssten Gillberga grå slebet
  fra 1.990 kr
 • Borghamskalksten lysgrå slebet
  1.790 kr
 • Borghamnskalksten gråbrun høvlet
  2.990 kr
 • Borghamskalksten gråbrun slebet
  fra 1.790 kr
 • Borghamnskalksten lysgrå høvlet
  2.990 kr
 • Orsa sandsten
  fra 2.490 kr

Hold kontakten med os

Udvalgte sten fra Østersøområdet. Virkelig holdbar.

Senest fra @ostersjosten

Danska
Danska