Kalksten - et holdbart og ægte materiale

Den nordiske kalksten findes i en smuk og varieret farvepallet. Fra varm beige til mørkegrå og sort. Den kan anvendes på gulv og væg og kan med fordel placeres i badeværelse, køkken og entre. Den slides smukt og er skøn at gå på.

Kalksten

Kalksten er en bjergart som hovedageligt består af Calcit og skalrester fra koraller og snegle. I Sverige og i Østersøområdet blev kalkstenen dannet for over 500 millioner år siden. I Sverige har kalksten været anvendt som byggemateriale i over 1500 år. Man anvendte stenen i hele byggerier, både ude og inde. Den er de seneste 200 år blevet erstattet af materialer som tegl og cementprodukter. Idag er produktionen af kalksten som byggemateriale forholdsvis lille. Den største del af kalkstenaflejringerne anvendes til produktion af cement hvor man udvinder Calcit.

Lindanäs slebet

Det her er vores mest populære sten. En ren kalksten, som er lys til mellemgrå med spil i marmoreringen. Den giver et glat, jævnt og poleret indtryk. Fossilaftryk og spor af planter kan ses i mønstret. Fås også med børstet overflade.

Passar som:

Gulve og vægge i entré, køkken og badeværelser. Også som vindueskarm.
fra 810 kr / kvm

Ølandssten

Den Ølandske kalksten har i mere end 1500 år været en vigtig del af forsørgelsen på Øland, da man før i tiden kombinerede stenarbejdet med husdyrbrug og fiskeri. Ølandsk kalksten pryder mange historiske bygninger rundt om i Sverige og Europa. Kalkstenen blev brudt flere steder på Øland, men de stenbrud der stadig er aktive, er blandt andet Gillberga og Hors Udde. Den Ølandske kalksten er en svensk klassiker. Fra den elegante og eksklusive Gårdsblanding til den fossilrige og smukke grå Hors kalksten.

Ølandssten rød diamantfræset

En varmt rød kalksten med en unik karakter og dybde i farven. Diamantfræsningen giver stenen en lidt mere rå og ikke helt glat overflade. Mange er vant til at se den udendørs, men den gør sig også rigtig godt indendørs. Fås også med slebet overflade

Passar som:

Gulve og vægge i køkken, entré og badeværelser. Den gør sig også rigtig godt udendørs till terrasser og som vindueskarm.
fra 1.690 kr / kvm

Gotlandsk kalksten

For 400 millioner år siden lå Sverige nær ækvator og Gotland var dengang en tropisk ø med koralrev. Øen lå i et varmt hav med mange dyrearter, arter som nu findes som fossiler i vores gulve og vægplader. Der findes flere kalkstenssorter på Gotland. Hoburgsmarmor, Södervange, Norrvange, Kappelshamn og Snäckers. Den Gotlandske kalksten er populær på grund af den lyse farve, varmen og de tydelige fossiler.

Norrvange matslebet

En fantastisk smuk kalksten fra det nordlige Gotland med sin helt egen karakter. En let sandgrå kalksten med varme nuancer. Matslebet og glat overflade. En sten, der passer til alt og kan bruges både inde og ude. Mange har forsøgt at efterligne Norrvanges farve og udtryk, men det her er den ægte vare. Brydes, skæres og slibes på Slite stenhuggeri, som har eksisteret siden 1907. 

Passar som:

Gulve og vægge i køkken, entré og badeværelser. Også till terrasser og som vindueskarm.
fra 1.390 kr / kvm

Slebet eller børstet behandling?

Vores sten tilbydes med blandt andet slebet og børstet behandling. Slebet betyder helt enkelt, at stenen slibes med en vis kornstørrelse på slibeværktøjet. Den får en mat og fin overflade, som er let at vedligeholde. Børstet kalksten betyder, at de opskårne plader børstes med en stålbørste. Det er en traditionel metode, hvor man får en naturlig textur i stenen, men samtidig en glat og meget modstandsdygtig overflade, da man sliber de løse elementer i stenen bort.
Den slibning du vælger, påvirker følelsen i rummet. En slebet sten skaber en elegant følelse. En børstet sten kan føles mere rustik på grund af sin strukturerede overflade. Lighederne er at de to behandlinger er smukt patinerede og er behagelige at gå på.

Jämtlandskalksten grå slebet

En grå kalksten med diskret marmorering som tager det svenske fjeld med hjem til dig. Følelsen er stilren og ægte. Gør sig vældig godt med andre klassiske materialer som for eksempel messing og ædeltræ. Findes også i sort.

Passar som:

Gulv og vægge i entre, køkken og badeværelse. Tilmed som vindueskarme.
fra 1.790 kr / kvm

Oplev hele vores sortiment

 • Lindanäs slebet
  fra 810 kr
 • Lindanäs børstet
  fra 1.020 kr
 • Alevik slebet
  fra 990 kr
 • Norrvange matslebet
  fra 1.390 kr
 • Jämtlandskalksten sort slebet
  fra 1.790 kr
 • Jämtlandskalksten grå slebet
  fra 1.790 kr
 • Rosenthal slebet
  fra 790 kr
 • Öland Hors børstet
  fra 2.090 kr
 • Öland Hors slebet
  fra 1.990 kr
 • Ølandssten rød diamantfræset
  fra 1.690 kr
 • Ølandssten rød slebet
  fra 1.690 kr
 • Ölandssten gråbrun slipad
  fra 1.490 kr
 • Ølandssten Gårdsblandning
  fra 2.890 kr
 • Ølandssten Gillberga grå slebet
  fra 1.990 kr

Hold kontakten med os

Udvalgte sten fra Østersøområdet. Virkelig holdbar.

Senest fra @ostersjosten

Danska
Danska