Interiör

Den lyserøde marmor fra norge

av Saga Stemme

Publicerad

I over 100 år har Fauskemarmorn eller "Norweigan Rose", som den også kaldes, været kendt for sin unikke lyserøde farve, mønster og holdbarhed. En ægte naturskat fra stenbruddet, der har været i brug siden slutningen af ​​1800-tallet i den smukke by Fauske i Norge.

Lyserød Fauskemarmor

Stenen, med sin unikke farve og marmorering, passer i de fleste miljøer på gulve, vægge eller som bordplade. Den har de klassiske egenskaber, der forbindes med netop marmor, herunder det karakteristiske mønster og skift mellem lyse og mørke toner.

Men det mest fascinerende for de fleste er den varme lakserosa farve. Den lyserøde er blandet med hvide og grå toner, der nogle gange bliver svag olivengrøn. Den har også mindre elementer af dolomit som gør at den kan glitre i et bestemt lys.

Andet billede. Den lyserøde Fauskemarmor blev brugt i projektet Middle Park, af Flack Studio. Foto af Anson Smart.

Stenbruddet i Fauske

Fauske er med sine klassiske norske fjelde og fjorde lige så smuk som stenen selv. Marmor- og marmorudvinding har længe haft stor betydning for samfundet i Fauske og er stadig en af ​​de vigtigste industrier. Det første stenbrud blev åbnet allerede i 1884, og nogle af de gamle stenbrud er stadig i drift i dag.

Fra Fauske, ind i Skjerstadfjorden, og nordpå til Sørfolda strækker et femten kilometer bredt landområde med Norges vigtigste lag af marmor, dolomit og kalksten. I Leivset, cirka fem kilometer syd for Fauske, udvindes en anden unik marmor kaldet Koloritt.

Stenbruddet i Fauske har leveret sten til mange kendte steder i Norge, såsom Oslo Rådhus, Oslo Tingrett og Oslo Lufthavn Gardermoen, men også til andre projekter rundt omkring i Europa, Asien og Nordamerika.

Kommode i pink Fauskemarmor slebet i projekt Middle Park, Flack Studio. Foto af Anson Smart.

En uopdaget perle

På trods af dets unikke udseende og fascinerende farve, kender mange stadig ikke til norsk marmor. Det har mest været brugt i offentlige projekter og miljøer rundt om i verden, men for private forbrugere i Europa er det stadig relativt ukendt.

Vi glæder os til at introducere mere til den fantastiske sten. Første gang man ser den lyserøde marmor, er det næsten svært at forstå, at den virkelig eksisterer. Fantasien starter med det samme på hvilke projekter den kunne klare sig godt i, måske som et lyserødt hallgulv eller på væggene på et gæstetoilet. Det er en sten, der virkelig skiller sig ud og skaber et helt unikt indtryk i hjemmet.

Publicerad