Hjemme hos

Hjemme hos Aino og Valdemar

av Etta Blanck

Publicerad

Beskriv hinanden!

Valdemar Fredriksson, 31, træner og helseentreprenør. Han har to store passioner, mad og træning. Tidlige morgener er intet problem eller at bruge en halv dag på at finde den rigtige mad.

Aino Jawo, 34, musiker. Som den sande kraft hun er, elsker hun at pusle om sit hjem. Sortere, lytte til podd eller læse en bog på toplisten er sådan noget hun gerne gør når ikke natur og sauna er indenfor rækkevidde. Den finske puls slår hårdt.

Hvorfår ville i renovere?

Det var på tide. Vi havde tidligere renoveret Ainos lejlighed - hvilket blev en succes! Det styrkede ikke bare vores relation det gav også Valdemar lidt “feeling”. Nu var det tid til at gøre noget ved hans gamle perle syd for Nytorget.

Hvilke valg og udfordringer stødte i på inden og under renoveringen?

At en renovering ikke indebærer, at man med det samme kan begynde at renovere. At renovere imens Covid-19 hærgede indebar konstant tomme lagre og lange leveringstider. Det gjaldt dog ikke for Östersjöstenen som ankom indenfor 3 dage.

Hvad var vigtigt for jer med hensyn til materialer? Hvorfor valgte i Alevik Slebet til gulvet?

Vi elsker naturen, så det at vælge naturmaterialer var naturligt for os. Vi elsker at udtrykket i stenen er meget elegant og harmonisk.
- Da Deniz beskrev Alevik slebet som “Nordisk Middelhav” var jeg solgt, siger Valdemar.

Hvis i skulle give et råd til andre som skal renovere, hvad skulle det være?

Vælg materialer inden i begynder at rive det gamle ned! Da ved i i hvert fald hvad i skal bestille.

Publicerad