Hjemme hos

Josephine Maria Tornhagen

av Etta Blanck

Publicerad

Vi bor i et arkitekttegnet hus fra 1963, lige nord for København. Huset er meget tidstypisk og vi sætter stor pris på det originale og varierede materialevalg samt detaljeringsgrad.

Siden vi købte huset har vi renoveret gradvist, altid med det formål at respektere de originale detaljer samt forny i forhold til funktionalitet. Det er vigtigt for os at arbejde med de oprindelige tanker for husene fra den tid, nemlig at arbejde med materialer som blot bliver smukkere med tiden.

Da vi påbegyndte renoveringen af vores lille entré, kontaktede vi Östersjösten for råd og inspiration, eftersom de kender hver en sten og dens karakter.Vores entré er omkring fem kvadratmeter, men har på trods af dens få kvadratmeter mange funktioner og materialer såsom et indbygget skab i Oregon Pine, messing detaljer, panel loft og sortbejdsede døre og karme. I forbindelse med entréen har vi et lille toilet med terrazzo gulv, hvilket det var vigtigt at stenen også matchede.

Vi bestemte os for Ölandssten gråbrun slebet, en klassisk natursten som varierer mellem rød, brun og grålige toner. Stenens røde/brune toner fanger både varmen fra panelloftet samt vores Oregon Pine skab, mens de grå toner fanger de sorte paneler og døre. Vi elsker at hver en sten er forskellig i farve og tekstur og flere af dem har endda fossiler. Hver sten er som et lille eventyr.

Vi føler at stenen har fanget materialerne og bundet rummet sammen, mens valget af sten stadig er modstandsdygtigt overfor rummets brug. Det største kompliment vi kan modtage, er når folk tror at huset er født med det.

Ölandssten gråbrun slebet, 20 cm faldende.

Publicerad