Forskellige overfladebehandlinger

av Shirin Elsworth Magnusson

Publicerad

Mat Slebet Overflade
Den mat slebne overflade er blød og glat med ubetydelige slibemærker. Dette er den mest anvendte overfladebehandling og passer godt i alle typer indendørs miljøer. Gulvoverfladen bliver endnu finere over tid ved normal slid. Anvendelsesområder inkluderer vægge, gulve, køkkenbordplader og terrassebelægninger.

Børstet Overflade
En børstet overflade opnås ved hjælp af roterende, diamantbelagte børster. Overfladen bliver struktureret og samtidig glat, med relief afhængig af stentypen. Denne behandling giver en rustik følelse og er holdbar, hvilket gør den velegnet både indendørs og udendørs som gulv- og vægmateriale.

Diamantfræset Overflade
Diamantfræsning er det første trin ved en slibning og resulterer i en helt glat, grov og samtidig fløjlsskinnende overflade. Ringformede slibemærker kan forekomme, og denne behandling er mindre glat end slebne og polerede overflader. Anvendes både indendørs og udendørs.

Høvlet Overflade
En høvlet overflade skabes med et høvljern, der skraber stenoverfladen og giver forskellige grove teksturer med ridset, stribet struktur. Dette skaber en dekorativ effekt og kan variere i grovhed afhængigt af indstillingen. Høvlet natursten kan bruges både indendørs og udendørs og giver stenen et diskret mønster og en råere tone.

Overfladebehandlingerne på natursten tilbyder et mangfoldighed af valgmuligheder for at tilpasse stenens udseende og anvendelsesområder efter individuelle behov og ønsker. Hver behandling efterlader sit unikke præg på stenen og giver den en karakteristisk karakter over tid.

Publicerad