Guide

Detaljerne omkring stenen - En guide til fuger, sokler & vindueskarme

av Saga Stemme

Publicerad

Hvordan du arbejder med detaljer kan være afgørende for, hvordan et rum opfattes, og omkring natursten er der mange valg, du kan træffe for at skabe en god helhedsoplevelse. I denne artikel vil vi gennemgå detaljerne i natursten, herunder valg af fugemasse og hvordan du kan gøre med fodlister og vindueskarme. 

Fugemasse til natursten

Brug af den rigtige fugemasse er vigtig for ægte sten, fordi den forkerte fugemasse kan misfarve stenen. Vores fugemasse Ardex G10 er specielt fremstillet til fugning af natursten. Udover hvilken fugemasse du bruger, har farvevalget naturligvis stor betydning. Vi anbefaler at fjerene på fugemassen går så tæt på farven på stenen som muligt. Det er selvfølgelig også muligt at bruge kontrastfarver på fugemasse for at gøre de enkelte stenfliser og gulvets retning mere synlige.

Men du behøver faktisk ikke bruge fugemasse. På gulve i fx køkkenet, entreen, stuen eller på gæstetoilet fungerer det fint uden. Så kommer der kun en tynd skygge mellem fliserne. I våde områder med brusebad eller badekar anbefaler vi stadig at bruge fugemasse.

Fugemasse kan være afgørende for hvordan stenen opfattes.

Sokler

Hvordan du gør med fodlister kan også være godt at tænke på, hvis de matcher gulvet, skaber det et ensartet og gennemarbejdet indtryk. Hvilken højde du skal vælge på fodlisterne afhænger af hvilket resultat du ønsker. Fodlisterne vi sælger er 7 cm høje i faldende længder og findes i vores mest populære sten Lindanäs, Norrvange, Alevik og Kolmårdsmarmor.

Lave fodlister på badeværelset kan få det til at føles mindre som et badeværelse og smelte mere sammen med andre rum i hjemmet. Ønsker du derimod den mere klassiske spa-følelse, som mange søger, kan du lade fliserne gå enten helt op til loftet eller bare et stykke op på væggen. Vil du have fliserne til at gå lidt op på væggen, kan omkring 120 cm være et godt pejlemærke.

Vindueskarme

Med vindueskarme gælder det samme som ved sokler, at matche dem med gulvet er en nem måde at skabe en gennemtænkt følelse. Vores vindueskarme findes i stenene Norrvange og Lindanäs og findes i mange forskellige formater. Brædderne er 2 cm tykke og slebet i forkant. Længderne skæres let på plads til den ønskede størrelse med en vinkelsliber og siderne slibes med en polerpude.

Vores vindueskarme fungerer også godt som væghylde. En stenvægshylde passer ind i de fleste rum, badeværelser og køkkener er måske det, du tænker på først, men den kan også være fin på hjemmekontoret, børneværelset eller hvorfor ikke som et lille bord ved siden af ​​sengen?

Vinduskarme kan varieres på alle mulige måder.

Publicerad