Interiør

Lad os tale format

av Etta Blanck

Publicerad

At trolde med faldende længder

Det mest almindelige format for natursten er 30 cm eller 20 cm faldende længder, et format som er elegant, genererer minimalt spild og kan tilpasses både større og mindre pladser. For et mere homogent resultat lægges stenen i kun én bredde, men for et mere livligt indtryk er det meget godt at veksle mellem de forskellige bredder i faldende længder og lægge dem hver anden 30 cm, hver anden 20 cm bred. Over et større område kan bredderne lægges uregelmæssigt for at skabe et mere livlig mønster. Du kan også bruge forskellige sten på samme område for at få en endnu dimension. Læs journalartiklen om at mixa og matche sten.

Lindanäs slebet i 20 og 30 cm faldende længder, design af C.H.A Spatial Studio. Gråbrun kalksten i forskellige bredder af faldende længder, i forskellige retninger. Design af Ooaa Arquitectura.

Lav dit eget mønster

Du kan også lave dit eget mønster ud fra de faldende længder. Forskellige former kan skæres fra både 20 cm og 30 cm faldende længder, hvor bredden forbliver den samme, men formen er tilpasset det mønster, du ønsker at lægge, for eksempel trekanter, rektangler eller firkanter.

Du kan også helt fravige de klassiske former ved at skære stenen uregelmæssigt. Der kræves selvfølgelig endnu mere puslespil, men resultatet er helt fantastisk. Det kan virke lidt svært at lave sit eget mønster, men her er der virkelig ikke noget rigtigt eller forkert, kun lidt mere omhyggelig forberedelse. Et godt tip er at tegne mønsteret på forhånd, for nemmere at regne ud hvor meget sten der skal til og for at se at mønsterpasningen bliver korrekt på den overflade det skal lægges over.

Sort og hvid marmor i trekanter, design af Est Living.

Publicerad