Interiör

Trendspaning natursten A/W 2021

av Saga Stemme

Publicerad

At den er renoveret og indrettet som aldrig før i nordiske hjem, har sandsynligvis ikke undgået nogen. Jo mere tid vi tilbringer derhjemme, jo mere stiger behovet for at trives der, hvor vi bor. I denne artikel har vi noteret os nogle inspirerende tendenser inden for indretning og design med fokus på natursten.

60'ERNE TAL TIL OS

En trend, vi ser, er, at flere mennesker vil understrege de tidstypiske detaljer fra det år, hjemmet blev bygget, og især 60’erne er især synlige lige nu. Velbevarede villaer med grumset trætag og massive stengulve får ofte stor opmærksomhed, når de kommer ind på boligmarkedet og regnskaber, hvor du skal følge omhyggelige renoveringer af 60'ernes huse vokser støt.

Et eksempel er skønhedsguruen Emma Unckels Instagram-konto @unckelhouse, hvor vi kan følge hendes murstensvilla i Djursholm tegnet i 1968 af arkitekten Adam Backström. Vi er helt vilde med gulvet og køkkenbordet i granit - og selvfølgelig de originale gulve i skifer.

Stengulvene er en vigtig del af retro-charmen. Billeder fra Emma Unckels Instagram @unckelhouse.

Bada i sten

Det er ikke kun indersiden af ​​hjemmet, der får et lift. Længslen efter naturen og fokus på haven og terrassen er vokset. Der ser vi, at mange vælger at bringe mere natursten ind i haven, et bæredygtigt valg, der kun bliver smukkere med årene. Flere af vores stentyper er frostbestandige og er fremragende udendørs.

Men vi ser ikke kun sten på jorden, men den er også flyttet ned i poolen. Flere og flere bemærker, at kalksten er et dejligt og mere personligt alternativ til fliser eller poollinjer. Det rustikke gotlandske look tænker på varmere breddegrader og en rolig livsstil. Hvis du vil skabe et mere luksuriøst og ædrueligt indtryk, er Kolmårdsmarmor meget smuk i og omkring poolen. Vælg en diamantfræset overfladebehandling for at minimere risikoen for at glide.

Kalksten i forskellige snit skaber det ternede mønster. Foto af Emma Jönsson Dysell. Pool omgivet af Kolmårdsmarmor. Foto af Andy Liffner.

NATURLIG & TIDLØS

Parallelt med alle de farverige indretningstendenser, der er kommet og gået i de seneste år, ser vi, at nordisk minimalisme og den jordnære farveskala er stærkere end nogensinde. Bæredygtighed bliver en stigende del af planlægningen af ​​renoveringer, og det kan være en af ​​grundene til, at mange vælger at gå i en neutral farveskala med bæredygtige naturmaterialer for at reducere miljøbelastningen - og risikoen for, at den næste husejer ønsker at renovere.

Fliser helt op til loftet og "flisebelagt" badekar og håndvask skaber et ensartet badeværelse med en spa -følelse. Skønheden ved natursten er, at farven og mønsteret kun intensiveres med årene, i modsætning til keramik, der i stedet falmer og mister farve. Beige, greige og grå er kommet for at blive, og vi glæder os!

Gotlandsk kalksten når det er bedst. Badeværelse og billede fra Sofie Gidfeldt. Naturens design, vores Gillberga grå. Vask, Studio Richard Lindvall.

Publicerad