Interiør

Projekt Villa Strömma

På en klippe i Stockholms skærgård, med udsigt over vandet, rager denne fantastiske villa ud blandt trætoppene. Villa Strömma-projektet udføres af ejendomsudvikler Jenny Callenholt, grundlægger af Q Collective Development, sammen med arkitektfirmaet Andrén Fogelström og indretningsarkitekt Rebecka Haymoz.

Plottet til Villa Strömma har en fantastisk beliggenhed på en klippeskrænt lige ud til Strömma kanalen. Plottet har dramatiske højdeforskelle, der blev det styrende princip for husets udformning: et et-etagers hus blandt trætoppene, der rager ud over klippen som LA case study houses.

Husets funktioner er opdelt i et L-formet hovedhus, hvor rummene er organiseret, så den ene længde danner private soveværelser, mens køkken og stue åbner op til både udsigt og den indre gårdsplads. De generøse loftshøjder og glasvægge inviterer den omgivende natur ind i huset. Hovedhuset omkranser sammen med tillægshuset en stille japansk gårdsplads, der forbinder de forskellige dele af huset og skaber et karaktergivende sted med bjerge i dagen. Bygningerne er beklædt med stående sorte træpaneler med sorte bliktage.

Til venstre indretningsarkitekt Rebecka Haymoz, til højre ejendomsudvikler Jenny Callenholt.

Indretningsarkitekt Rebecka Haymoz arbejdede på ideen om at udviske grænserne mellem inde og ude. Hun ville skabe en forlængelse af Jennys vision om at de pæne huskroppe naturligt ville overtage den klippeafsats de står på, med et interiør, der føles let og luftigt, men som samtidig er selvindlysende i sit design.

De generøse volumener i stue og køkken blev kontrasteret ved hjælp af sparsomt placerede loftsbjælker bejdset i en varm brun eg. Samme tone går igen rundt i de store glaspartier, der indrammer panoramaudsigten mod kanalen og gården. I den anden, mere private del af det L-formede hus, svæver loftsbjælkerne, også bejdset i samme varme tone, tættere. Der blev valgt en lys greige farve til både vægge og loft. Boghylderne og garderobeskabene blev indbygget og malet i samme farve for ikke at skille sig ud.

Gulvet er lyst fyrretræ. Sokler i høvlet fyrretræ.
Køkken fra Ballingslöv i farven Ostronbeige.

I badeværelserne blev Lindanäs kalksten valgt, fordi den sten varierer så meget i sin marmorering og opfanger lys og mørke fra det omgivende miljø. "I det her tilfælde sker der rigtig meget i naturen uden for vinduet, og i forbindelse med det vil man også få forskellige oplevelser, hver gang man er på badeværelset," siger Rebecka. Vinduskarmene blev også monteret i samme sten.

Lindanäs slebet i 30 cm faldende længder.